Groen!! tuinonderhoud

Holland Flowers Festival in Bovenkarspel (februari)

Al vele jaren genieten duizenden bezoekers in het vroege voorjaar van deze grootste overdekte bolbloementuin van Nederland. Bloemenpracht, lifestyle en business in één uniek evenement.

» Zie voor informatie de website van dit tuinevenement: www.hollandflowersfestival.nl

TuinIdee in Den Bosch (februari/maart)

TuinIdee is het grootste tuinevent van Nederland. Een bezoek biedt u alle inspiratie voor de tuin van uw dromen en een prinsheerlijk buitenleven.

Zie voor informatie de website van dit tuinevent: www.tuinidee.nl

Bloemenjaarmarkt Goede Vrijdag, Binnenstad Groningen (voorjaar)

De stad Groningen staat op Goede Vrijdag weer volledig in het teken van bloemen en planten. Op de vrijdag voorafgaand aan Pasen vindt traditioneel de Bloemenjaarmarkt plaats. Dit is de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt met meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen, trekt jaarlijks 100.000 bezoekers.

» Zie voor informatie de website van dit evenement: www.bloemenjaarmarkt.nl

Lifestyle Tuinbeurs, Kasteel Ooidonk in Deinze, België (voorjaar)

Een 90-tal deelnemers zullen er bloemen, planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, brocante en ambachtelijk gemaakte producten te koop aanbieden. Er zijn werken van beeldhouwers te bewonderen en er is de mogelijkheid tot een rondrit met een paardenkoets. Er zijn workshops met een klompenmaker, een boomsnoeier, een ambachtelijk lederbewerker en een kruidenheks.

» Zie voor informatie over dit tuinevenement: www.ooidonk.be

De Keukenhof in Lisse (voorjaar)

Kom naar de Keukenhof en u wordt verliefd op de lente! Naast de enorme bloemenpracht, bruist het bij ons ook van de activiteiten. Ook zullen we weer prachtige bloemenshows hebben, stuk voor stuk ontworpen door Nederlandse toparrangeurs. Het park is een absoluut genot voor alle zintuigen en een bezoek meer dan waard.

» Zie voor informatie de website van De Keukenhof: www.keukenhof.nl

De Tuindagen van Slot Zuylen in Oud-Zuilen a/d Vecht (voorjaar)

Een tweedaags evenement in de eeuwenoude kasteeltuin en het sfeervolle slot met tientallen stands en activiteiten op het gebied van planten, bloemen, natuur, cadeauartikelen, culinair en kunst. Liefhebbers van tuinieren en het buitenleven kunnen hun hart ophalen, maar door het gevarieerde aanbod zijn de Tuindagen voor iedereen het bezoeken waard.

» Zie voor informatie over dit tuinevenement: http://www.slotzuylen.nl/actueel/tuindagen

Westfriese Tuinfair in Midwoud (voorjaar)

Landgoed De Knap wordt opgeluisterd met ruim 100 stands. Bent u een liefhebber van brocante, tuinieren, lifestyle producten, koken, theater of kunst? Of wilt u informatie over reizen of een dagje uit in de regio? Alle ingrediënten voor het goede buitenleven, ontspanning en cultuur zorgen ervoor dat u zich uitstekend zult vermaken.

» Zie voor informatie de website van deze tuinbeurs: www.westfriesetuinfair.nl

Internationale Kwekerijdagen, Huis Bingerden in Angerlo (voorjaar)

Bingerden inspireert! De Internationale Kwekerijdagen maken van iedereen een tuinenfreak. Bingerden heeft nationaal en internationaal naam en faam verworven. Kwekers kijken uit naar deze vaste ontmoeting met eensgezinde collega´s en bezoekers genieten gegarandeerde kwaliteit in een prachtig historisch kader.

» Zie voor informatie de website van dit tuinevenement www.bingerden.com

Fleurig Huis en Tuin in Haarzuilens (zomer)

Een tuinbeurs bij Kasteel de Haar waar tuin- en plantenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Op de bijna 200 meter lange Plantenlaan vindt u ongetwijfeld net dat ene plantje waarna u al jaren op zoek bent. Op het gebied van tuinproducten is er van alles te zien, zelf uit te proberen, te voelen en te ervaren. Ook kunt u zich door de vele aanwezige vakmensen vrijblijvend laten informeren.

» Een overzicht van alle activiteiten tijdens deze tuinbeurs vindt u op de website www.fleurig.nl

Bloem en Tuin in Nuenen (zomer)

Bloem & Tuin wordt gehouden op Landgoed Gulbergen. Dit is het grootste openlucht tuinevenement van de Benelux en buitengewoon interessant voor zowel bescheiden tuinliefhebbers als hartstochtelijke tuinfanaten. Exotische planten, kleurige bloemen, comfortabele tuinmeubelen, trendy inrichting en verrassende accessoires zijn dé ingrediënten.

» De website van dit tuinevenement is: www.bloem-en-tuin.nl

Tropisch Vlinderfestival in Utrecht (zomer)

Ook dit jaar kunt u ze weer zien vliegen! In de kassen van de Botanische Tuinen fladderen tropische vlinders van groot tot klein, uitgedost in de meest fraaie kleuren.

Bloemschikhappening Landcommanderij Alden-Biesen in Limburg, België (najaar)

Zoals steeds zal deze bloemschikhappening bol staan van nieuwe bloemenvariëteiten, de laatste floristieke en decoratietrends, origineel bruidsbloemwerk op de catwalk en zo veel meer.

» Informatie vindt u hier: http://www.happenings.be/nl/events/bloemschikhappening/home

Open tuinen (voorjaar t/m najaar)

Open tuinen zijn particuliere tuinen die voor het publiek zijn opengesteld. U kunt per provincie en per week bekijken welke open tuinen te bezoeken zijn op: www.opentuinen.net.

Er is ook een website open tuinen in België: www.belgie.opentuinennet.nl.

herfstkindermiddagen in Utrecht (najaar)

De speciale herfstkindermiddagen in de Botanische Tuinen duren van 13.30-15.30 uur en kinderen kunnen er naar hartelust knutselen met herfstmateriaal. We hebben gipsafdrukken van bladeren om te schilderen, maken placemats met herfstbladeren of dieren met kastanjes en beukennootjes.

top ↑